kroll


Sekarang ni arena copying dah semakin canggih. One-Step DVD/CD Duplicator dari TEAK ni dapat memudahkan korang untuk melakukan proses ripping CD/DVD. Istimewanya, proses ripping dapat dilakukan tanpa connection dengan komputer korang.

Setiap proses ripping hanya memerlukan masa selama 6 minit dengan kelajuan 48xCD read speed atau 16xDVD read speed. Untuk DVD, duplicator ni sudah dilengkapi dengan semua platform.

Dengan internal buffer sebesar 8MB (2MB drive buffer), kemungkinan error pun dapat diminimunkan. Harganya sekitar RM800. Ha apa2 pun yang penting sekali jangan la korang salah guna alat ni dengan membuat CD/DVD cetak rompak.... Salah tu dari segi undang2.... Belilah yang ori....
kroll


Sekarang ni semua barang dah mengecik kan...?Dunia jugak nampaknya semakin mengecil jugak tapi bukan dunia reality, dah lumrah dunia teknologi sekarang ni, semakin kecil sesuatu gajet tu, makin trandy and cool la....betul tak? So samalah dengan Samsung UM10 Ultra Slim Mouse ni.

Kalau korang dah bosan dengan menggunakan mause yang berukuran besar, gajet yang satu ni menjadi alternatif untuk korang gunakannya. Ia hanya memiliki ketebalan 8mm iaitu sebesar lighter Cricket sahaja.....

Tapi kecil bukan sebarabg kecil tau sebab mouse ini mempunyai fungsi penuh yang sama seperti mouse yang biasa. Ada klik kiri, klik kanan, back, forward, right, left dan scroll pada satu tombol. Apa yang perlu korang lakukan hanyalah cucuk pada komputer korang.

Mesti ramai yang teruja punyalah. Korang boleh dapatkan trendy and cool mouse ni pada harga RM100 hingga RM150. Dah dapat korang enjoy la dengan menggunakan mouse yang ternipis ni.......
Label: 0 ulasan | edit post
kroll


Ini adalah Graphic card baru keluaran Nvidia..... Nvidia Corporation telah melancarkan graphic card siri terbaru, mainstream performence iaitu GeForce GTX 275. Sudah tentu graphic card ini akan menjadi persaingan sengit kepada Radeon HD 4890 iaitu graphic crad keluran Advanced Micro Diviced.

GeForce GTX 275 diperkuatkan oleh GPU G200b yang memiliki 240 shader processor berkecepatan 1404 MHz, 80 unit tekstur, 30 render back end dengan kelajuan 633 MHz dan interface memory 448 bit.Ia juga dilengkapi dengan memory video GDDR3 bekapasiti 896 MB dengan frekuensi 2,328 MHz.

GeForce GTX 275 adalah pilihan terbaru graphic card keluaran Nvidia Corporation. Model yang sama sebelum ini ialah siri GTX 260. Kalau korang kat pasaran, harganya sekarang mencecah RM1,500. So kepada gamers di luar tu boleh la korang mencuba kehebatan GeForce GTX 275 ni....
kroll


Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit dan bertanya:

"Oit, lama tak nampak, mana ko pergi?"
Lima puluh menjawab " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola,
Naik STAR Cruise, gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF,
M'sian Idol .. tempat2 cam tuh lah. Eh, ko camner lak?"

Duit singgit menjawab perlahan seraya menunduk,
"Hmm..biasa lah.. Balik-balik tempat yg sama???? 'SURAU?., MASJID??., SURAU???"

p/s: FIKIRKANLAH

Thanks!
Label: , 0 ulasan | edit post