kroll


Kali ini saya nak paparkan satu gajet yang menark dan unik rekaan dia...
Idea untuk menghasilkan gajet yang unik semakin berkembang dengan ciptaan yang kreatif. Seperti gajit yang satu ni, ia boleh dikategorikan sebagai satu idea segar untuk pencinta muzik.
Sekali pandang nampak comel je gajet ni. Dua kali pandang pun comel jugak. Okey sebenarnya gajet yang bernama Live Jam 3 Pack ni adalah speaker yang dilengkapi dengan band lucu di atasnya. Ia kelihatan seperti sebuah band yang mana setiap satunya sedang bermain peralatan muzik keyboard, drum dan gitar.
Gajet yang unik unik ini juga dikeluarkan oleh Apple. Sama macam entri saya yang lps iaitu iPod Shuffle Braclet yang mempunyai reka bentuk yang kreatif serta unik.
Speaker ini mempunyai effect tambahan mengikut tiga jenis alat muzik tersebut dan lampu yang boleh dinyalakan ketika korang semua sedang mainkan lagu kegemaran korang dan terpulangla pd korang sama ada nak mengabungkan sekali atau dipisahkan, terpulangla kepada kreativiti korang sendiri.... Harganya...??? Okeyla boleh dimiliki oleh semua gologan lebih kurang RM100....
Semoga korang dapat la dengar live band korang kat rumah korang tu......
kroll

Mesti korang semua mempunyai webcam pada pc mahupun laptop korang..... Bagi sesiapa yang mengunakan laptop model baru semuanya telah dilengkapi dengan webcam.... Tak salah jugak untuk korang memiliki webcam yang aku paparkan buat entri kali ini....
Webcam USB memang dah banyak kat pasaran. Tapi webcam yang telah ada dipasaran tak dapat untuk mencabar webcam yang aku post kali ni. Minoru 3D Webcam, dengan design alien + robot, ia adalah webcam dengan kemampuan cam 3D yang pertama di dunia ni.
Kalau korang nak guna webcam ni, sure gempak punyalah beb...!!!!???? Tambahan pula bila online, dah tentu gambar korang yang terpapar di skrin monitor rakan korang tu berbeza berbanding sebelumnya. Maklumla 3D webcamla katakan......!!!!
Ia mudah digunakan, senang nak setting dan mempunyai kemampuan 3D yang menawan. Minoru bukan hanya sempurna untuk tampilan 2D, tapi ia memperkenalkan ilustrasi yang sempurna dalam hamparan 3D glasses.
Webcam ini sempurna untuk pengambilan 3D filem, gambar 3D dan berkeupayaan menampung kebanyakan instant messaging programme seperti Windows Live Messenger, Skipe, AOL, IM dan banyak lagi.
Apa yang menarik ialah kedua-dua mata monster Minoru akan bersinar, berfungsi untuk mengambil gambar di suatu ruang dan mencari posisi korang. Dan kemudian ia akan memindahkan effect 3D ke monitor. Cool kan...
kroll


Tahukah anda berapa angaran nilai sebuah potret....??? Mengikut riwayat sebenar, Monalisa adalah wanita bernama Lisa Gherardini, yang merupaka isteri kepada Francesco del Giocodo, seorang pembesar Florence, Itali suatu masa dahulu. Mona Lisa bermaksud, Madam Lisa. Bagaimanapun, apabila potret Mona Lisa siap dilukis pada tahun 1503, Francesco enggan membayarnya walau sesen punkepada Leonardo da Vinci sebab dia tidak sukakan lukisan itu. Malah, dia tidak ambil pun lukisan Mona Lisa itu.
Sepuluh tahun selepas itu, barulah lukisan itu dibeli oleh Francis I, raja Perancis ketika itu dengan harga 492 auns, iaitu kira-kira AS$300,000 kalau ikut nilai sekarang. Kini, potret yang dibenci oleh suami Monalisa itu bernilai lebih daripada USD100 juta.......Hoooo mahal tu....
Label: 2 ulasan | edit post
kroll
Ahad

Bagi mereka yang lahir di hari minggu memiliki sifat pandai bergaul dan disukai orang ramai. Kelebihan dia orang ni juga pandai bercakap dan jugak menyelesaikan segala masalah dengan cepat. Walaupun berjiwa besar tetapi mereka jugak cukup cool dan suka low profile.

Isnin

Kalau korang atau si kekasih lahir pada hari isnin, biasanya dia mempunyai sikap yang murah hati, nak berlanja orang jer kerjanya...... tak kiralah masa tu dia ada duit atau pun tdak. Eh.. jangan pulak salah faham, mereka tu bunkanya nak menunjuk-nunjuk tapi memang secara semulajadi sikap meraka bergitu, ikhlas hati dan suka memberi keriangan kepada orang lain.
Dah nama pun kuat berbelanja maka sikap buruknya tentu sekali dia jugak seorang yang boros dan tak pandai menyimpan wang. Hati-hati sebab mereka yang lahir pada hari isnin jugak cepat touching!!! Pantang silap sikit, memang sensetif punya la. Mereka jugak suka membela kebenaran, agak pandai dan hanya bercakap banyak bila duduk dalam gengnya.

Selasa

Mereka yang hari lahirnya jatuh pada hari selasa pula kebiasaannya memang jiwa kacau..... Hahaha... Maksudnya, dia orang ni agak sukar membuat keputusan. Kejap kata A kejap kata B! Aduh...sekejap kata jadi dating lima minit lagi jangan terkejut kalau dia kata cancel pulak. Dah tu, mereka ni pulak jenis kurang sabar, cepat je naik darah dan mempunyai sikap selalu nak menang. Kalau nak jadi kekasih dia orang ni, kenalah banyak-banyak bersabar ye.

Rabu

Mereka yang lahir di hari rabu pulak cnderung bersifat pendiam, tapi bila sudah mula bercakap dengan orang yang dirasakan ngam, memang dia akan berubah jadi talkative. Kata-katanya itu akan membuatkan mereka yang mendengar berasa kagum. Dia jugak memang tak suka busy body, sngat baik hati dan murah rezeki.

Khamis

Mereka yang hari lahirnya jatuh pada hari khamis pula, lebih kurang sama dengan yang lahir pada hari selasa....mempunyai pendirian yang tidak berapa nak tetap dan cepat je nak emosi serta bersikap kurang sabar!!! Kalau nak ambik hati mereka ni, senang je....bagi mereka pujian sebab meraka ni senang sekali dipuji. Kalau korang pandai ambik hatinya....hemmm....barulah senanag nak handle.

Jumaat

Kalau kekasihmu itu lahir pada hari jumaat, ternyata dia mempunyai sifat yang disenangi ramai seperti suka menolong. Mentelnya hebat, suka kepada ilmu pengetahuan dan mampu menberi nasihat yang bagus.

Sabtu

Kalau si dia itu lahir pada hari sabtu pula....kamu kenalah tahan dengan sikapnya yang workaholic!!!! Ha......dia orang ni memang gila kerja. Hidupnya kerja.....kerja dan kerja..... Daripada zaman bujang hinggalah berumah tangga nanti. Dia juga menyandang jawatan yang bagus dan dihormati orang ramai. Tapi apa pun jangan takut.....kerana mereka jugak mampu melaksanakan segala tugas dengan superb!!!